Румен Радев: Оставката на Гешев ще е в полза на гражданското общество | |

Сподели статията с твоите приятели:

Моята оценка за действията на главния прокурор съм я дал още миналата година. Неговата оставка ще е в полза на гражданското общество и на страната.

Това коментира президентът Румен Радев, който днес е на посещение във Варна.

“Това оглушително мълчание за вихрещата се корупция на най- високи места в държавата, за знаковите корупционни скандали, които обиколиха всички световни медии, дълбоко дискредитираха страната. Оглушителното мълчание за харчене на тъмно на милиарди публични средства, докато в същото време прокуратурата агресивно клеветеше неудобните на властта – това дискредитира и делигитимира и самата прокуратура в лицето на главния прокурор”, заяви държавният глава.

По думите му това е закономерен резултат от всичко, случило се до момента.

“Служебното правителство изпълнява успешно задачата, която му поставих за демонтажа на порочния управленски модел, за работа в интерес на обществото, а не на отделни партии и бизнес кръгове”, коментира президентът. Той обаче смята, че партиите трябва да излъчат редовен кабинет: 

“Обществото очаква от партиите, които се обявиха срещу този порочен управленски модел, да представят ясна алтернатива, да представят конкретни решения, а не оправдания”, допълни Румен Радев.

Източник: offnews.bg

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *