Росенец една година по-късно: През тази врата влиза влиянието на Путин и Ердоган | |

Сподели статията с твоите приятели:

Росенец не е просто Ахмед Доган или този имот тук. Тук се вижда паралелната власт. През тази врата, през този Дисниленд на корупцията, влиза влиянието на режимите на Путин и Ердоган.

Това коментира съпредседателят на Демократична България Христо Иванов, който заедно с Иво Мирчев направи пряко включване от плажа до Догановия морски сарай, за да отбележи една година от знаковата акция на Росенец.

На 7 юли 2020 г. Иванов и Мирчев стигнаха с лодка до брега край сарая до нефтеното пристанище Росенец. Гардове ги посрещнаха грубо, изблъскаха ги към водата и хвърлиха на земята българския флаг, който двамата бяха успели да забият на брега.

“Росенец не е просто Доган или този имот тук. Росенец е и “Лукойл”. Цялата история на този имот на Доган започва с едно странно решение на руския нефтен гигант “Лукойл” да отчужди нос Чукалята за целите на този толкова ценен за всички, вкл. за руснаците, пенсионер д-р Доган. Това поражда съмнения, че “Лукойл” прикрива печалби с ценови трансфер, заяви Христо Иванов. – Знаем, че починалият вече ген. Танов (Ваньо Танов – бивш шеф на Митниците и на ГДБОП – б.р.) се опитваше да направи нещо по тази тема и се обърна към мен тогава като правосъден министър, но аз нямах политическа подкрепа. И аз, включително заради него, няма да се откажа да искаме ревизионните актове на “Лукойл”, които ние подозираме, че съдържат заключения, които могат да изяснят, че многомилиардни печалби на “Лукойл” са били укрити от българските данъчни и митнически власти.”

По думите на Иванов на Росенец се вижда паралелната власт в България. “Тя се държи на корените на Държавна сигурност, чийто доносник е бил Ахмед Доган. Тази агентура, която винаги е работила за руските и съветските тайни служби, превърна своето влияние в една скрита власт в България”, заяви още Христо Иванов. Един от инструментите за това, посочи той, е да се поддържат големи групи от българското общество в страх от етническо противопоставяне.

През тази варта влизат влиянията на режими като тези на Путин и Ердоган. Бойко Борисов също реши, че мястото да получи някаква протекция е дворецът на Ердоган – за да не се пенсионира в затвора, коментира още Иванов. Той допълни, че според информация, с която той и колегите му разполагат, Борисов е отишъл при Ердоган по собствена молба.

Иванов коментира и предстоящите парламентарни избори. По думите му, ДБ биха могли да подкрепят правителство, ако то стъпи на “общата решимост да изчегъртаме не само Бойко Борисов, а този модел”.

Източник: offnews.bg

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *