Родина е това, което ти е в сърцето. За което си готов да умреш

Сподели статията с твоите приятели:

Борисов в Разград.

Лидерът на ГЕРБ заподозря скрити мотиви зад обидите на Радев към ДПС: Така уж се бяха скарали и с Христо Иванов на Росенец, втвърдиха електоратите си

Родина е това, което ти е в сърцето. За което си готов да умреш. Радев раздели държавата политически и то толкова тежко, че изпадаме в момента в абсурдни ситуации”. Това обяви пред симпатизанти в Разград лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Думите му са по повод анти-етническите изказвания на Румен Радев, изречение на „Дондуков“ 2.

Карадайъ ме обиждаше през цялата кампания, че съм бил с калашника тук. Вие нали сте живи и здрави, и помните. С тази им политика правят така, че да се сбият два етноса. Вместо да живеем заедно, трябва да се обясняваме кой къде му е родината. Такива лъжи по мой адрес се изсипаха, че не мога да повярвам. Но сега лъсва истинската им същност. Не ги интересуват кризите, а само искат постове и едни пари, които да похарчат“, каза той пред около 500 симпатизанти в Разград.

Той заподозря скрити мотиви зад обидите на Радев към ДПС.

Сега се нещо уж скараха. Аз не съм сигурен, че са се скарали, защото така уж се бяха скарали и с Христо Иванов на Росенец. В резултат и двете партии втвърдиха електоратите си. Сега правят същото. Ако не беше така, нямаше да им дадат две толкова важни комисии“, каза Борисов.

Ние победихме и ви благодаря за това, броиха три дни 1% от чужбина, за да излязат над нас. Та те хем искаха да са победители, хем искат да са в опозиция. Изпадаме в абсурдната ситуация първата и втората партия да сме в опозиция, а третият, четвъртият, петият и шестият да напират да управляват. Само че те уж са в опозиция, а взеха 7-те най-важни комисии“, обобщи политическата обстановка Борисов.

Той предупреди, че навлизаме в много тежка COVID-криза.

Провалиха ваксинационната кампания, ще препълнят интензивните отделения и моргите, и ще видите какво ще стане. Викаха ме в парламента да ме натискат да купуваме „Спутник“. Сега в Русия умират по 800 на ден. Защо сега не ме викнат в парламента?“, попита Борисов.

По отношение на Афганистан бившият премиер коментира, че партията му е против нелегалната миграция, но на хората, които бягат от война, трябва да се помага.

Тези хора, които са помагали на българските военни, поне за тях трябва да се погрижим. И вместо нашето правителство да каже „дайте, ние да помогнем“, те тайно се опитват да правят нещо. Ако бяха поискали нашата помощ, щяха да я получат. Ние сме против нелегалната миграция, но Афганистан днес е друго нещо. Там биват убивани мирни хора“, смята лидерът на ГЕРБ.

Той коментира и темата за изтребителите F-16, за които служебният кабинет отрича да води преговори.

За първи път днес от 5 години мога да похваля Радев, защото са изпратили искане за още 8 изтребителя. Те сега и за това отричат, а са направили правилно нещо. Ние за това ще им дадем 63 депутати подкрепа. Само след няколко месеца от ГЕРБ ще зависят много неща и ние ще трябва да платим тези самолети. Това е едно хубаво, добро и правилно нещо, което ние подкрепяме“, каза той.

Бившият депутат и бивш областен управител на Разград Гюнай Хюсмен разказа как се е оказал част от ГЕРБ.

Поводът за срещата е, че преди изборите ви обещах, че ще се срещнем с премиера Борисов. Това е нашият истински премиер. Бях от друга партия, но от 8 години работя за Бойко Борисов, тук видях истинската етническа толерантност. Не се делим тук, поравно сме мюсюлмани и християни – това се случва само в ГЕРБ. Много се направи за Разград от ГЕРБ – 29 жилищни сгради са санирани само в последните 4 години. Най-важното за нас мюсюлманите е, че вие единствен направихте възможна реставрацията на джамията в Разград. Строи се чисто нова църква в Разград“, каза той.

Гюнер Тахир, друг дългогодишен политик, преминал в годините през СДС и ДПС, заяви, че е бил засегнат от думите на Радев „Коя е родината-майка на турците в България“.

Никога не съм очаквал такъв въпрос от български президент. Има ли български турчин, който да не знае, че родината му е България. Прародината на турците е Мала Азия. Майка Родина на български е едно, на турски е друго. Да не би ДПС и Радев да имат уговорка да ескалират конфликт, за да може Радев да придобие патриотичен вот, а ДПС да натрупа още гласове. Хиляди турци гласуваха за Радев, защото ДПС го поискаха“, припомни Тахир.

Източник: breaking.bg

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *