Роботи-герои демонстрират умения на онлайн шоу

Сподели статията с твоите приятели:

Роботите, които помагат на хората да оцелеят и да останат в безопасност през последната година, представят своята стойност на годишно изложение на технологичната индустрия на фона на пандемията, която даде нов тласък на сектора на роботиката, съобщи АФП, предаде БГНЕС.

Шоуто на потребителска електроника (CES), което се провежда онлайн тази година поради световната криза, включва роботи, станали „герои“ за мнозина по време на пандемията на коронавируса.

Сред тези, които се появяват на виртуалната сцена на CES, са роботи придружители, портиери, готвачи, безпилотни самолети за доставка, медицински асистенти и онези, които се справят с опасните задачи по саниране на работните места и медицинските заведения.

Роботите придружители се радват на нарастващото търсене през последните месеци, тъй като блокирането на пандемията засили проблемите на изолацията, особено за хората в домовете за възрастни хора.

На фона на строго блокиране заради COVID-19 във Франция, спътникът робот Cutii се превърна в звезда в домовете, където се грижат за възрастни хора. Cutii, който комбинира елементи от робот за телеприсъствие с интелигентен цифров асистент, ще бъде част от шоуто тази година след пускането му на пазара във Франция и маркетинговия тласък в САЩ. Роботът, произведен във Франция, е създаден, за да позволи на членовете на семейството да се регистрират, както и да помогне на хората да намерят дейности като йога или обучение по тай чи, лично или онлайн.

Междувременно няколко изложители, включително южнокорейският гигант LG, ще покажат нова линия дезинфекционни роботи, които са особено търсени по време на пандемията.

А кой помага в кухнята? RoboEatz стартира своята автономна роботизирана кухненска система с изкуствен интелект, която подготвя, готви и сервира множество ястия топла и студена храна от супи до салати. Стартъпът RoboEatz започна в Латвия и сега е със седалище в Канада. RoboEatz планира да пусне собствен ресторант в Латвия този месец, когато пуска на пазара в Северна Америка своята кухня „включи и забрави”.

Източник/ци: expert.bg, dir.bg

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *