Радев пак изнудва парламента с нови условия

Сподели статията с твоите приятели:

Румен Радев Снимка: архив

Иска по-скъпите разделени избори и гласуване в 3 поредни недели, но щял да търси рационално решение

Румен Радев продължава да изнудва парламента. Към първоначалното му условие за актуализация на бюджета, преди да разпусне парламента, сега предяви и други.

Има още време до разпускането на Народното събрание, заяви пред журналисти президентът. Той допълни, че решението му зависи от това как народните представители ще организират работата си, за да свършат поне част от важните задачи, които са на дневен ред.

„На дневен ред е дали Народното събрание ще се мобилизира да свърши поне част от работата. На плещите на депутатите лежи отговорността за актуализацията на бюджета. Очаквам да организират максимално добре своята работа. Има и много важни закони, които трябва да бъдат гласувани”, заяви Радев.

Той смята, че избори 2 в 1 е против духа на конституцията.

„Този вариант не е в интерес на президентската институция. Но трябва да отчетем и факта, че кризата се задълбочава, че трябва да призоваваме българите да гласуват в три поредни седмици. А това е свързано с изразходването на средства и време. За това ще търся рационално решение, защото и изборната администрация ще е натоварена“, коментира президентът.

И членове на ЦИК, и партиите се обявиха за избори 2 в 1.

 

Източник: breaking.bg

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *