Радев от Петрова нива: Само народ, който помни своето минало, има бъдеще – България

Сподели статията с твоите приятели:

Президентство на Република България

“Чест е да бъда в сърцето на Странджа в този свят за всеки българин ден. На Петрова нива се стичаме хиляди от всички краища на родината, за да отдадем почит към подвига на героите от Илинденско-Преображенското въстание”.

Това заяви президентът Румен Радев, който участва във възпоменателен събор по повод 118-годишнината от Илинденско-Преображенското въстание.

“Тази светла дата завинаги духовно ще свързва българите от Тракия и Македония. И днес, повече от 100 години след събитията, сред нас са и наши сънародници от Република Северна Македония”, добави Радев.

“Този трагичен епизод е нашият национален урок за цената на свободата и необходимостта ревностно да я пазим. Затова сме длъжни да бдим над земята си и над паметта на загиналите, да помним за хилядите изоставени домове и да отстояваме правата си”, заяви още държавният глава.

Той благодари на всички горди наследници на тракийци, които грижливо пазят паметта на своите предци и я предават на идните поколения. “Само народ, който помни своето минало, има бъдеще”, добави Радев.

Източник: Inews.bg

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *