Радев е готов със състава на служебния кабинет. Янев очаква отново да е премиер

Сподели статията с твоите приятели:

Президентът Румен Радев е готов със състава на следващото служебно правителство, което трябва да бъде обявено четвъртък. Това заяви самият той по време на откриването на учебната година в столично училище. Президентът отказа да назове имената на евентуалните министри.

„Няма да политизирам този прекрасен празник“, каза той и в отговор на журналистически въпрос добави, че оценката за политическите партии и действията им в Народното събрание ще бъде дадена от избирателите.

Малко по-късно в Благоевград вицепрезидентът Илияна Йотова каза, че очаква Радев да запази досегашния състав на служебния кабинет, който да продължи по линията, която е започната преди месеци.

В същото време служебният премиер Стефан Янев каза пред журналисти, че винаги трябва да се очакват промени, но той самият очаква да остане на поста си.

„Очаквам да съм министър-председател и на следващото служебно правителство“, каза той и добави, че по негова информация указът за новия служебен кабинет е вече подписан.

В последните седмици се появиха множество информации, свързани с възможността служебните министри Кирил Петков, Асен Василев и Николай Денков да излязат от състава на следващото служебно правителство и да се включат в предстоящите парламентарни избори. По-рано през седмицата самият Петков каза, че ще обяви решението си след официалното приключване на настоящия мандат на служебния кабинет.

„Със сигурност ще бъдем част от промяната, имаме енергия за това. Вярвам, че България може да се промени много бързо, ако се правят правилните стъпки“, каза Петков във вторник в Благоевград.

Източник: svobodnaevropa.bg

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *