Проф. Кантарджиев обърна врага в бягство, а го простреляха в гърба с хейтове

Сподели статията с твоите приятели:

“Много въпроси има за проф. Тодор Кантарджиев. Ние бяхме с него в окопите 14 месеца и той беше на много по-предна позиция, където противникът нямаше никаква милост.

Професорът издържа и нещо повече – беше от тези, които обърнаха противника в бягство с научните и организационните си умения, докато в гърба му се стреляше с хейтове”.

Това написа във фейсбук проф. Николай Витанов по повод пенсионирането на Кантарджиев от поста на директор на Националния център по заразни и паразитни болести вчера.

“Под възглавницата ми има два китайски книги. Едната е на Сун Дзъ. От нея съм научил, че човек трябва да си цени специалистите, особено в нашата държава, където много ги няма. Може ли професорът – може. Той не заслужава такова отношение. Аз няма да забравя, това, което проф. Кантарджиев направи за България”, категоричен е той.

Проф. Витанов дава и кратка информация за оперативната обстановка за България за пандемията COVID-19 към днешна дата.

“Обстановката се развива според очакванията. Ще попитате: а какви бяха очакванията. Очакванията за днес бяха да има 419 691 случая. Реални случаи – 419 681. Разлика между очаквания и реалност – 2 хилядни от процента. По точно – 23 десетохилядни от процента. мисля, че точността е напълно достатъчна. Може и по-добра, разбира, се. Но това го може свръхголемият майстор на име Господ”, написа още проф. Витанов.

Той уточнява, че базовото репродуктивно число днес е 0.885. “Под 1 е, което означава, че обхвата на заразата се свива и се очаква това да продължи през следващите 3 дни.

Броят на активните случаи се очаква па падне под 15 000, посоката е надолу. Индикаторите за смяна на тренда имат много ниски стойности. Този за страната е 14 пъти под критичната стойност за възникване на дифузно разпространение на заразата.

С други думи – новите варианти на вируса и днес не се виждат на територията на страната, дори и да дойде нещо, време за реакция ще има”, уточнява математикът на НОЩ.

Източник: epicenter.bg

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *