Протест №136 поред! Стигна се до сблъсъци с полицията ВИДЕО – България

Сподели статията с твоите приятели:

Около 2000 души се събраха на протест пред старата сграда на парламента тази вечер. Стиган се до леки сблъсъци с полицията, до хвърляне на пиратки и други инциденти, без да има сериозни ексцесии.
Днес е ден 136 от началото на митингите срещу премиера Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев, както и “дълбоката държава”, олицетворявана от Делян Пеевски и Ахмед Доган.
Тазвечершната хилядна проява се явява първи опит за по-мощен протест по подобие на т.нар. Велики народни въстания от миналите месеци. Разликата е, че не се организира от “Отровното трио” – Минеков, Хаджигенов, Бабикян, които пренесоха енергията си в друг вид начинания, но отново с цел да паднат управляващите и да се проведат честни избори.
Този път като основен лидер и говорител на протестиращите се изявява младият православен свещеник Дионисий. Той нарече Бойко Борисов българоубиец по повод починалите двама души с ковид след лежане на стълбите пред болница в Пловдив. Митингът започна в късния следобед и продължава и до момента, доста хора дори се разпръснаха в различни точки из центъра на столицата.

Източник: Inews.bg

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *