Протестът не стихва, хората на площада се смеят на гафове на Борисов ВИДЕО – България

Сподели статията с твоите приятели:

За 65-ти пореден път недоволни граждани се събраха на антиправителствен протест в триъгълника на властта – между Министерски съвет, Президентството и бившия Партиен дом, предаде БГНЕС.
Исканията на протестиращите са непроменени – оставка на кабинета на Борисов и на главния прокурор, предсрочни избори и служебно правителство.
Гражданите продължават мирно да протестират вече 65 дни. На сградата на бившия Партиен дом отново се прожектират изказвания на Борисов. През вчерашния ден мирно се проведе и обявеното Второ велико народно въстание на протестиращите. Протестът продължи до късните часове, като бе съпроводен също и от музика. Към края му гражданите чуха химна на България, на няколко пъти протестиращите включваха и фенерчетата на телефоните си.
Евродепутатката Клеър Дейли по време на дебати в Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешен ред днес заяви, че хората в България са по улиците, където полицията ги бие и пръска с лютив спрей, уважавани в обществото българи са затваряни, започнаха гладни стачки, а ние си говорим за мониторинг и напредък. Дейли е цитирана от Отровното трио в социалната мрежа. Също така тя добавя: “Убедена съм, че думата “бандит”, която употребих, е използвана на място, отнася се за Борисов и Гешев. От това, което съм чела и видяла, има неоспорими доказателства, че тези хора са нарушили върховенството на закона. Българските граждани са прави в това да искат тяхната оставка”.

Източник: Inews.bg

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *