Протестът, ден 108: Какво ни е нужно? Един да обикаля, друг да снима. И първите двама напуснаха на бегом карантината | |

Сподели статията с твоите приятели:

“Какво е нужно на нашата страна? Един, който да обикаля и друг, който да снима. И затова първите двама бегом напуснаха карантината.” Такъв извод направи Арман Бабикян от “Отровното трио” тази вечер след скоростното освобождаване на премиера Бойко Борисов и Севделина Арнаудова от ГЕРБ от карантина.

Те бяха поставени под карантина вчера, като контактни лица на положителния за COVID-19 зам. регионален министър Николай Нанков, и изненадващо освободени днес с обяснението, че в два поредни дни дали отрицателни тестове. Такава съдба нямаше президентът Румен Радев, който бе изолиран, докато беше на посещение в Естония и двата му отрицателни теста не произведоха същия резултат. Напротив – той бе поставен в конфузна ситуация на визитата си в Естония.

По този повод Бабикян заяви пред множеството край фонтана при президентството тази вечер, че управляващите са “комични, нещастни и жалки”, щом са започнали да се замерят между институциите с вируси.

“Колко талантлина власт имаме, която стигна дотам да замеря другите с вируси. Изключителен дипломат и държавник, поздравления, господин Борисов! – каза Бабикян. – След политическия капан, след два отрицателни теста на господин Борисов му вдигнаха карантината бързичко, нали? Какво е нужно на нашата страна? Един, който да обикаля и друг, който да го снима и затова първите двама души на бегом напуснаха карантината”, с възмущение отбеляза той.

Тази вечер е 108-ата на протести с искане за оставката на правителството и главния прокурор. Днес към него бе прибавено и искане за оставката на столичния кмет Йорданка Фандъкова заради недостатъчните според протестиращите мерки срещу разпространението на коронавируса.

По традиция недоволните започнаха да се събират след 19 ч, а първите изказвания на Отровното трио започнаха 30-ина минути след 20.

Източник: offnews.bg

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *