протести в Бразилия, задължително ваксиниране в Русия

Сподели статията с твоите приятели:

Тези, които не се ваксинират в най-заразените райони на Русия, могат да бъдат принудени да излязат в неплатен отпуск. Това предупреди в неделя руският министър на труда Антон Котяков.

Думите му идват след като Москва, Санкт-Петербург и други райони въведоха задължителното ваксиниране. Властите не използват този термин, но задължават работодателите да осигурят ваксинирането на 60% от служителите си.

Новините идват на фона на непрекъснат ръст на случаите на коронавирус в страната. Пред последната седмица случаите скочиха тройно. През изтеклото денонощие броят на положителните тестове беше 18 хиляди, като половината от тях са в района на Москва. Повече от 1000 нови случая бяха открити и в Санкт Петербург, а това са нива, с които градът се е сблъсквал за последен път от февруари.

В други части на света битката с COVID-19 продължава с неравни темпове. Хиляди протестираха в събота в Бразилия срещу начина, по който президентът Болсонаро управлява пандемията.

Населението на Бразилия наброява 213 млн. души. В последните седмици новите случаи на коронавирус са по 100 хил. дневно. Всеки ден умират средно 2 000 души.

Източник: svobodnaevropa.bg

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *