„Протестиращи“ мутри счупиха стъкла на бившия партиен дом

Сподели статията с твоите приятели:

Протестиращи нападнаха бившия партиен дом.

Преди три вечери премиерът Борисов обяви, че има сценарий да бъде подпалена втората сграда на Народното събрание

Подозренията за готвени провокации на протеста тази вечер се потвърдиха. Група агресивни протестиращи хвърли бомбичка и се опита да проникне в сградата на бившия Партиен дом.

Бутилки и камъни полетяха към вратите на сградата, но нахлуването им беше предотвратено от полицията. Има данни за пострадали полицаи.

Според БТВ двама души са пострадали от метнатите бомбички, като за един от тях се е наложило идването на линейка.

От Дубай са дали заповед за кръв тази вечер на протеста, написа по-рано днес „24 часа“. Данни за това са постъпили в службите, но не беше дадено окончателно потвърждение.

Според редовни, но неорганизирани от партии и олигарси участници в протестите, в неделния ден е било видимо отсъствието на момчетата с черни качулки от агитката “Левски Запад”. Те са се държали агресивно в останалите дни и са се опитвали целенасочено да провокират полицията.

За готвено брутално посегателство от страна на провокатори сред протестиращите, алармира и премиерът Бойко Борисов на извънредно изявление вечерта на 11 юли.

Ще опитат да подпалят Партийния дом. Искат да строшат Министерски съвет, това ли е демокрацията? Да го строшат. Да строшат Тракия, да строшат метрото. За това ли да дадем оставка?“, заяви премиерът.

Източник: breaking.bg

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *