Прокуратурата разследва размирици в бежанския лагер в Харманли

Сподели статията с твоите приятели:

Снимка: 24 часа, архив

Конфликтът е бил междуличностен, а не на етническа основа, казват от държавното обвинение

Районната прокуратура в Харманли наблюдава досъдебно производство за унищожаване и повреждане на чуждо имущество в Регистрационно-приемателния център за мигранти в Харманли към Държавната агенция за бежанците.

То е било свързано и с проява на масово нарушаване на обществения ред, съобщиха от обвинението. Инцидентът е възникнал на 8 ноември около 18:40 часа на територията на лагера.

Породил се е бил битов спор между две жени от Сирия. Те били в едно от халетата на центъра, уточняват от прокуратурата. След като чули за спора, от друг корпус на центъра излезли около 150 мъже и жени. Те започнали да хвърлят камъни и пръчки в посока на халето, където се намирали двете чужди гражданки.

При действията им са били счупени три стъклопакета и входна врата. Няма пострадали хора, уверяват от пресцентъра на Пловдивската апелативна прокуратура. На място са пристигнали полицейски екипи.

Установено било, че 44 мъже и жени са участвали в нарушаването на обществения ред, като трима от тях били подбудители и инициатори. По делото се извършват процесуално-следствени действия.

От прокуратурата подчертаха, че конфликтът е бил изцяло междуличностен и не може и дума да става за етническо противопоставяне между хора от различни националности в центъра.

Източник: breaking.bg

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *