Прокуратурата и ГДБОП задържаха шестима души като част от група за измами

Сподели статията с твоите приятели:

Специализираната прокуратура и ГДБОП са задържали шестима души като част от престъпна група за финансови измами и пране на пари, съобщи БТА. Според държавното обвинение групата е действала при „изключителна конспиративност“ и в нея са участвали „харизматични и изключително интелигентни хора“.

Измамени са били поне 200 души, като един от тях е загубил над 1 милион лева, съобщи на брифинг в неделя ръководителят на Специализираната прокуратура Валентина Маджарова. Според прокуратурата задържаните са заблуждавали жертвите си, че след като купят голямо количество акции, книжата бързо ще станат ликвидни и ще им донесат двойна или тройна печалба.

„Групата е действала от 2017 г. до настоящия момент при изключителна конспиративност“, каза Маджарова, цитирана от агенция „Фокус“. „Участниците в групата са много харизматични и изключително интелигентни хора, което е способствало за извършваната от тях продължително във времето престъпна дейност. Може да се твърди, че са налице и елементи на финансова пирамида.“

При акцията на ГДБОП и прокуратурата и претърсването на различни офиси в София и в страната са намерени специална техника за заглушаване на мобилни телефони, както и журналистически карти, съобщи БНР.

Източник: svobodnaevropa.bg

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *