Проверка в бившата Държавна агенция по хазарта установи над половин милиард лева загуби за бюджета

Сподели статията с твоите приятели:

Над половин милиард лева загуби за бюджета е установила втората проверка в бившата Държавна агенция по хазарта, съобщиха от Министерството на финансите.

Проверката е извършена от Агенцията за държавна финансова инспекция. Тя е за периода от началото на 2014 г. до края на 2019 г. и обхваща плащането на държавни такси от компаниите „Ню Геймс“, „Национална лотария“, „Еврофутбол“ и „Евробет“.

Докладът е предоставен на прокуратурата. В него се констатират нарушения на Закона за хазарта, изразяващи се в това, че за поддържане на лиценз за организиране на едни и същи хазартни игри се заплащат формирани по различен начин държавни такси, пише в съобщението.

Това потвърждава и заключенията в предходния доклад на АДФИ от януари 2020 г. за липсата на контрол от страна на Държавната комисия по хазарта, която не е приела общи правила и методология, в които да се регламентират начините на облагане на хазартните игри по разновидности, подчертават от министерството на финансите.

Именно заради казуса комисията по хазарта беше закрита, а функциите ѝ бяха поети от Националната агенция за приходите (НАП).

Източник: svobodnaevropa.bg

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *