Приключи разследването на катастрофата, при която загина Милен Цветков

Сподели статията с твоите приятели:

Софийската градска прокуратура е приключила разследването на катастрофата, при която на 19 април в София загина известният телевизионен журналист Милен Цветков. Обвиняем по делото е 22-годишният Кристиан Николов, който блъсна с висока скорост отзад колата на водещия, докато той изчакваше на червен светофар на кръстовището на бул. „Черни връх“ и ул. „Хенрик Ибсен“.

Младият мъж беше обвинен за умишлено причиняване на катастрофата, при която загина Цветков. Става дума за т.нар. евентуален умисъл, при който извършителят съзнава, че може да причини вреди или щети на някого с поведението си, но въпреки това извършва нещо забранено от закона.

Според доказателствата по делото в момента на сблъсъка Николов е управлявал „Ауди Q7“ с превишена скорост от 99 км/ч, не е направил опит да намали скоростта, въпреки червения светофар и в кръвта му са установени три наркотични вещества – амфетамин, кокаин и марихуана. Вече са готови всички назначени по делото експертизи и предстои събраните материали да бъдат предявени на защитата на обвиняемия и на пострадалите, допълват от държавното обвинение.

Обвинение по случая беше повдигнато и на майката на младия шофьор Десислава Пешева-Николова за това, че е предоставила на сина си джипа на фирмата си „Ауди Q7“. Двамата спътници на шофьора пък бяха привлечени към наказателна отговорност за лъжесвидетелстване.

В момента обвиняемият Кристиан Николов продължава да е в следствения арест, след като за последно съдът отказа да го пусне на свобода през юли. Тогава защитата му поиска по-лека мярка за неотклонение с аргумента, че той има чисто съдебно минало и известен по делото адрес. Магистратите обаче приеха, че има опасност той да се укрие или да извърши престъпление, ако бъде освободен.

Източник: svobodnaevropa.bg

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *