Премиерът Янев: Европартньорите ни толерират Северна Македония, обвинявайки и нападайки България – България

Сподели статията с твоите приятели:

Министър-председателят Стефан Янев проведе среща с посланика на Словения у нас Анжей Франгеш, като фокус на разговора им бе Словенско председателство на Съвета на ЕС.
Стефан Янев препотвърди българската позиция и принципната подкрепа на България за европейската перспектива на РСМ и Албания, като изведе на преден план необходимостта от по-ефективен диалог и реална воля за на защитата на човешките права и преустановяване на езика на омразата.
Бе изразено усещането, че европейските ни партньори по-скоро вземат страна, толерирайки РСМ, респективно – обвинявайки България, без реални и аргументирани основания. Българският премиер отбеляза, че в своето качество той се старае да действа като политик, а не като бюрократ и в този смисъл основен приоритет е да бъде представен и защитен в максимална степен националният интерес на Република България.
В края на разговора българският министър-председател пожела успех на Словенското председателство и подчерта, че държи на открит и честен диалог и че разчита на реципрочност в това отношение.

Източник: Inews.bg

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *