Премиерът: Лъжците говореха, че ще фалираме държавата. България пак е по-добра! (Видео) | |

Сподели статията с твоите приятели:

Сцена като от филм разигра премиерът Бойко Борисов заедно с финансовия министър Кирил Ананиев и зам.-министъра на регионалното развитие Николай Нанков. Тримата са седнали на дървени пънове някъде в Родопите и обсъждат констатациите на Муудис. За публика служи възрастен мъж, когото премиерът нарича “брато”.

“Лъжците говореха, че щяхме да фалираме държавата. Какво тогава гледа “Муудис”, възмущава се Борисов, докато чете цялото съобщение на финансовото министерство.

Министър Ананиев обяснява, че установеното от Муудис означава, че плащаме по-малко лихви по дълга. “Това е висока оценка за дейността на правителството! Това е една от най-известните рейтингови агенции в света. Според тях сме извършили всички необходими реформи и сме с административен капацитет, изискван от нас за Еврозоната. Финансовите министри на 10 юли всички до един гласуваха за влизането ни в банковия съюз. Ние в момента изпълняваме план с мерки и след това ще се ингегрираме и в Еврозоната до 2023 г.”, добави Ананиев.

“Пишат се отвратителни неща”, възмущава се Борисов и прочита от лист, че страната ни разполага със значителни фискални резерви. “България пак е по-добра. Не може да угодиме на тези хора”, допълва той.

“Новият бюджет ще е така направен, че хем е за хората, хем за отделния човек”, обяви премиерът. “Страната разполага със значителни фискални резерви. С какво да угодим на нашите опоненти? Тук в, Родопите, се строи, а не само там. Ще повишим пак доходите”, повтаря той.

Източник: offnews.bg

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *