Президентът: Властта крачи към пропастта | |

Сподели статията с твоите приятели:

Властта би трябвало да осъзнава, че крачи към пропастта, защото кой нормален инвеститор ще вложи парите си в България, когато вижда, че тук се погазва законът. Хиляди българи емигрираха, а сега вече ще започне да напуска и бизнесът. 

Това заяви президентът Румен Радев в отговор на журналистически въпрос за срещата си в четвъртък с ръководствата на службите за сигурност.

Според него пред всяко управление има много рискове, но “виждате, че има пробив в сигурността и то в управлението на държавата в лицето на министър-председателя”. По този начин България се разкрива в изключително негативна светлина пред света, лепва се наистина позорно петно, смята президентът. 

По думите му именно службите за сигурност трябва да изяснят цялата ситуация “със записа и снимките с министър-председателя” и какви мерки да се предприемат, така че това да не се допуска. 

“Такъв тип имидж на България навън ни представя едва ли не като мутренска държава. Изтрива усилията и лишенията на цяло едно поколение за нашата евроинтеграция”, подчерта държавният глава. 

Радев казва още, че “за разлика от тук, световните медии вече се занимават с шкафчето и записите на премиера. Ако съдим по неговата логика, той не само трябва да млъкне, но и не трябва да се показва изобщо”. 

Президентът заключи, че прокуратурата постоянно прави декларации за еднакъв подход към всички, независимо от социалното и общественото положение, което “наистина гали ухото, но думите катастрофират в реалността”. “Виждаме как се прилага абсолютно селективен подход, двойни стандарти и по отношение на казуси, и по отношение на тяхното “хвърляне” в широко публично пространство, или пък крие”, констатира Радев. 

Според него се създава недоверие у хората и усещане за прокурорски рекет, а с такъв тип рекет не може да се възцари справедливост. 

Източник: offnews.bg

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *