Предложение: бързи тестове за всички пасажери на летището, за да се възстановят полетите | |

Сподели статията с твоите приятели:

Световните авиокомпании призовават за въвеждане на тестове за COVID-19 на летището за всички пътници, предаде Аl Jazeera.

Бързите тестове за антитела, които откриват следи от коронавирус чрез проби от носа и гърлото и могат да се извършват от немедицински персонал, се очаква да станат достъпни през следващите седмици и съответно пуснати в световен мащаб – според установените стандарти, заяви ръководителят на Международната асоциация за въздушен транспорт (IATA) Александър де Джуняк.

Той уточни, че авиокомпаниите ще настояват употребата на бързите тестове да бъде одобрена от Международната организация за гражданска авиация и ООН, след като достигнат цена от 7 долара. 

Авиопревозвачите са силно засегнати от пандемията от коронавирус и настояват правителствата да въведат мерки, чрез които да се преодолеят общите ограничения за пътуване.

Сред компаниите, които предлагат на пазара новите бързи тестове, е германската Qiagen. Тя планира да пусне тест за COVID-19, който дава резултати за 15 минути.

Източник: offnews.bg

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *