Правителството на Великобритания мисли за общонационална карантина | |

Сподели статията с твоите приятели:

Очаква се Борис Джонсън утре да обяви подробности от неговия план за така наречената „тристепенна местна карантина“. Тази вечер се проведе извънредна среща с кабинета преди утре да обяви новите по-строги Covid мерки.

Според наличната информация пъбове, ресторанти и барове могат да бъдат напълно затворени в някои части на Севeрна Англия, която е най-силно засегната от вируса. Може да се стигне дори до забрана на контактите извън семейния кръг, както у дома, така и навън.

Депутати от Манчестър обаче отправиха призив в последния момент не министрите да вземат решенията за затваряне на заведенията, а да бъдат дадени правомощия на местните управи за затваряне по тяхно усмотрение.

Въпреки че се твърди, че няма да се стигне до налагане на пълна карантина, ограниченията могат да се окажат достатъчно сурови, за да се навреди сериозно на бизнеса и трудовата заетост.

Междувременно професор Питър Хорби, един от водещите британски учени, който прекара неделния следобед да консултира правителството за възможните следващи стъпки в борбата с Covid-19 каза, че не може да бъде изключено налагането на общонационална карантина на фона на увеличаващите се случаи на постъпване на заразени в болниците.

Източник: offnews.bg

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *