“Постепенно разхлабване на мерките”. Фитнесите отварят през февруари

Сподели статията с твоите приятели:

България ще върви към постепенно разхлабване на ограничителните мерки срещу коронавируса. Това съобщи по време на посещение във Варна здравният министър Костадин Ангелов.

„Предлагаме постепенно разхлабване на мерките по сектори. Сега ще разхлабим мерките в сектор „Култура“ и сектор „Спорт“ и след това ще наблюдаваме каква ще бъде тенденцията в България”, каза Ангелов, цитиран от БНР.

Фитнес залите ще бъдат отворени в началото на февруари, стана ясно след среща в петък между министрите на здравеопазването и на спорта с представители на бранша. По думите на премиера Бойко Борисов вероятно това ще се случи на 4 февруари.

Епидемичната обстановка, въведена в България, е в сила до края на януари, но здравният министър ще предложи на правителството тя да бъде удължена с 3 месеца. Целта е да останат в сила част от мерките срещу ограничаването на епидемията.

Извънредната епидемична обстановка действа от средата на май миналата година, когато замени извънредното положение, обявено през март заради пандемията от коронавирус. По този начин се въвеждат различни ограничения в зависимост от актуалните данни за разпространението на заразата.

Източник: svobodnaevropa.bg

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *