Посланикът на Русия пожела мъдрост на служебното правителство | |

Сподели статията с твоите приятели:

Посланикът на Русия Елеонора Митрофанова пожела “сила, мъдрост и успех” на служебното правителство по време на среща с министър-председателя Стефан Янев.

Откроена бе ключовата роля на прагматичния подход във взаимоотношенията между София и Москва, както и необходимостта да се положат повече усилия в посока гарантиране на взаимния интерес, по-конкретно в областите на енергетиката и туризма, съобщават от Министерския съвет.

Янев се срещна и с посланика на Германия Кристоф Айхорн, за да обсъдят възможностите за задълбочаване на взаимноизгодно сътрудничество, по-специално в сферите на икономиката, сигурността и международните отношения. 

Фокусът на срещата беше насочен и към провеждането на предстоящите парламентарни избори и предизвикателствата, които стоят пред двете държави в това отношение. Разгледани са и “конкретни механизми за облекчаване на процеса и готовност от немска страна за съдействие”.

на Русия пожела мъдрост на служебното правителство - Посланикът на Русия пожела мъдрост на служебното правителство | |

Стефан Янев и Кристоф Айхорн са обсъдили “перспективите за присъединяване на Република Северна Македония към Европейския съюз”.

Янев потвърди участието си в Срещата на върха по линия на Берлинския процес, която ще се проведе на 5 юли.

Източник: offnews.bg

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *