Политолог: Тежката политическа криза беше ясна още преди редовните избори през април – България

Сподели статията с твоите приятели:

Тежката политическа криза беше ясна още преди редовните избори през април, но впоследствие тя се задълбочи, защото антистатуквото не си представяше как ще води това нещо ново, друго и различно, както се твърдеше в слоганите на предизборната кампания. На път сме на видим онова, за което Айнщайн спекулира – когато се сблъскат материя и антиматерия, дали няма да се отвори черна дупка в българската политика.
Това коментира пред Радио София политологът д-р Любомир Стефанов, преподавател в НБУ.
По думите му все по-трудно става да се представим в рамките на 46-ото Народно събрание консенсус, който да доведе до работещо правителство. Настоящите депутати са заети повече да се наименуват по най-странни, цинични и вулгарни начини и да горят мостове, вместо да наливат основите на канали за комуникация.
Стефанов смята, че връчването на третия мандат ще има символно значение и ще покаже къде президентът Радев вижда приемственост от служебния кабинет. Ще покаже виждането на човекът с най-висок рейтинг за политическия курс на държавата.
“Може този път президентът да ни изненада и да връчи третия мандат не на БСП, а на някоя от другите партии – “Изправи се БГ! Ние идваме” или на “Демократична България”. Може би неразчитането на знаците от гласоподавателите направи “Има такъв народ” в главно действащо лице в собствения си провал. От партиите няма невинни за положението, до което стигнахме.”
Според политолога всяка партия, която ще се яви на евентуални трети парламентарни избори, ще бъде потърпевша.

Източник: Inews.bg

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *