Пламен Георгиев: Терасата не е моя! | |

Сподели статията с твоите приятели:

Под страшен медиен натиск се направиха едни внушения, които нямат абсолютно никаква връзка с истината. Апартаментът с въпросната тераса са изградени преди получаване на акт 16 – още през 2007 г. Десет години по-късно аз закупувам този апартамент. Не съм забил и един пирон на тази тераса. Тоест този апартамент е закупен във вида, в който е.

Това заяви в интервю за предаването “Евродикоф” генералният консул на България във Валенсия Пламен Георгиев. Коментарът му е по повод казуса “Тераса гейт”.

В нотариалния акт действително е вписана тази тераса, но това не я прави моя собственост, каза Георгиев. 

Парите за апартамента

Генералният консул на България във Валенсия твърди, че е купил апартамента за под 300 000 лева.

Този апартамент се е продавал повече от две години, човекът многократно е свалял цената… до тази, на която аз съм го закупил, обясни той.

“Аз цял живот съм с кредити”, заяви Георгиев: “В момента имам един апартамент и вторият го изплащам на банката”.

Владеенето на испански

Вие смятате, че за тези пет години аз не мога да се развивам и да се обучавам? – обърна се бившият шеф на КПКОНПИ към Сашо Диков след въпроса доколко владее испански език.

Към момента генералният консул на България във Валенсия владее испански на ниво Б1.

“Аз испански език съм започнал да уча от много отдавна. Преди 20 години съм посещавал Испания поради това, че родителите на моята съпруга живеят и работят в Испания. Тогава започнах… В самата комисия (КПКОНПИ) съм се обучавал, посещавах онлайн курсове.”

“Ало, Ваньо”

В мои дела не е имало разгор за Мишо Бирата. Не мога да разбера защо моето име се свързва с такъв разговор. За този разговор научих от пресата, коментира Георгиев относно разговора “Ало, Ваньо”.  

Същевременно твърди, че не той, а друг прокурор, който се казва Иван Тасков, е извършвал проверката по този сигнал.

Ако действително такъв разговор е имало, кой го е скрил от мен и  защо не ми е докладвано… или някой е укрил този разговор умишлено от мен, или просто се е провел този разговор по някакъв телефон, който не е бил част от телефоните, които ние сме слушали, добави Георгиев.

Източник: offnews.bg

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *