Партията на Слави ще се яви самостоятелно на изборите | |

Сподели статията с твоите приятели:

Партията на телевизионният водещ Слави Трифонов “Има такъв народ” ще се яви самостоятелно на предстоящите парламентарни избори. Това се разбра от публикация на шоумена във фейсбук.

Ето какво написа той:

“В последните дни виждам, че името на партия „Има такъв народ“ и моето име се спрягат като участници в какви ли не предизборни коалиции.
Затова искам най-безапелационно да кажа следното:
Партия „Има такъв народ“ ще се яви сама на изборите.”

Изявлението на Трифонов идва в момент когато извънпарламентарните сили, подкрепящи протестите за оставка на правителството на Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев, започнаха да си сътрудничат по-активно.

Първо съпредседателят на Демократична България и лидер на ДСБ Атанас Атанасов обяви пред БНТ, че обединението в следващия парламент ще се бори да получи управленски мандат, който да реализира със сегашната извънпарламентарна опозиция и посочи като потенциални партньори “Изправи се.БГ” и партията на Слави Трифонов.

“И ние сме длъжни да проведем консултации и преговори помежду си”, заяви той.

Преди дни и лидерът на “Изправи се.БГ” Мая Манолова потвърди, че се водят преговори за широко обединение между гражданската й платформа, “Има такъв народ”, десни субекти, Отровното трио и Демократична България срещу Борисов.

“Става дума за обединение на субектите, които искат демокрация и нормална държава. То би гарантирало националния интерес за демонтирането на Бойко Борисов и неговия модел от властта. Борисов бе възможен във властта именно заради липсата на обединение”, допълни Манолова.

Тя също обаче подчерта, че “Изправи се.БГ” ще се яви под името си на изборите.

Източник: offnews.bg

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *