”Парламентът трябва да отнеме Бюрото за защита на свидетели от Гешев въпреки съпротивата” | |

Сподели статията с твоите приятели:

Този парламент трябва да отнеме Бюрото за защита на свидетели от Гешев въпреки цялата съпротива. Този въпрос е важен не само защото избива една от знаковите бухалки от ръцете на главния прислужник на дълбоката държава. Това кой как се позиционира спрямо него ще определи разпределението на силите в бъдещото народно събрание.

Това написа председателят на парламентарната група на Демократична България Христо Иванов във Фейсбук. Думите му са по повод отказа на председателят на Народното събрание Ива Митева да насрочи извънредно парламентарно заседание. 

“В петък събрахме подписи за провеждането на извънредно заседание на парламента в понеделник. Целта е да гарантираме, че второто гласуване на измененията относно бюрото няма да бъде осуетено от указа за разпускане на народното събрание. Междувременно, президентът вече даде знак, че ще бърза”, добавя Иванов.

Той призовава Митева да свика заседание утре или най-късно във вторник сутринта. “Спазването на инструктивните срокове е важно, но има достатъчно примери за това, че когато нещо е истински приоритет, се намира и процедурно решение”, пише още той.

Източник: offnews.bg

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *