Пак стотици задържани в Беларус сред които и много журналисти | |

Сподели статията с твоите приятели:

Поне 180 души са задържани до 18 часа в Минск и Беларус на неделния протест срещу президента Александър Лукашенко и фалшификация на резултатите на президентските избори, съобщи портала tut.by. По-голяма част от арестуваните са в прибрани в Минск.

В района на паметника “Минск — город-герой” е имало сблъсъци на протестиращи със силите на реда, има много пострадали. Служителите на силите за сигурност на Беларус използваха зашеметяващи гранати и водни оръдия, за да разпръснат демонстрантите в центъра на Минск.

стотици задържани в Беларус сред които и много журналисти - Пак стотици задържани в Беларус сред които и много журналисти | |

От сутринта са задържани много журналисти, което говори, че това се прави целенасочено.

Това не е първото задържане на представители на медиите. В края на август беларуският Съвет за сигурност отне акредитациите на поне 17 журналисти от международни медии, които отразяват протестите.

Бившата съветска република с 9,5-милионно население е разтърсена от масови протести, които започнаха след президентските избори на 9 август. Според опозицията те са били манипулирани от лидера ветеран Александър Лукашенко. Той отрича това. Европейският съюз и САЩ обаче отказват да признаят изборната му победа за легитимна.

Източник: offnews.bg

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *