Още две тела са намерени в отломките на срутената сграда във Флорида | |

Сподели статията с твоите приятели:

24 са вече жертвите на срутилата се сграда в Сърфсайд, Флорида. Днес бяха открити още две тела, 124 души остават в неизвестност, предаде Асошиейтед прес.

Властите планират да досъборят утре останалата част от отломките. Мъчителното издирване на хора бе прекратено за 15 часа в четвъртък заради риска от срутване. 

Семействата на хората, които все още са в неизвестност, са били уведомени за решението. То е било взето на фона на засилването на безпокойствата, че повредената структура може да се сгромоляса от само себе си, застрашавайки живота на спасителите и усложнявайки още повече издирването на евентуални оцелели под отломките.

Живи хора бяха извадени изпод отломките само през първите часове след рухването на сградата на 24 юни, отбелязва АП.

Допълнителни притеснения предизвиква тропическата буря Елза над Карибите. Тя може да причини силни ветрове над южна Флорида късно утре или рано вдругиден.

Елза, която вчера се усили до първия ураган за сезон в Карибския басейн, днес отново отслабна до тропическа буря, приближавайки Хаити и Доминиканската република. Въпреки това тя може да причини наводнения и свлачища в двете страни на остров Испаньола, преди да продължи към Куба и Флорида.

По последни данни бурята се намира на 70 километра южно от Доминиканската република и се движи в посока запад-северозапад със скорост от 46 километра в час. Скоростта на съпътстващите ветрове достига 110 км/ч.

Източник: offnews.bg

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *