Отложиха финалите на Фед Къп за 2021 – Тенис – Жени

Сподели статията с твоите приятели:

Дебютното издание на променения формат за финалите във Фед Къп беше преместено за следващата година, съобщи Международната федерация по тенис (ITF).

12 страни щяха да си оспорват титлата от отборната надпревара при жените в Будапеща през април, но събитието беше отложено, след като пандемията от коронавирус преустанови сезона в тениса. Сега съревнованието ще се проведе от 13-18 април следващата година на закрит клей в „Ласло Пап Арена“ в унгарската столица. Женският тур (WTA) ще бъде подновен в Палермо, Италия на 3 август, но от ITF заявиха, че текущите предизвикателства, причинени от пандемията, са ги принудили да отложат надпреварата с година.

„В добавка към това, че „Ласло Пап Арена“ не е налична за по-късен етап от годината, остават значителни логистични и регулаторни предизвикателства, които означават, че приемането на събития на закрито, докато същевременно се гарантира здравето и безопасността на всички въвлечени лица, не е възможна“, се казва в изявление. Същите нации ще участват и догодина, докато плейофите, които трябваше да се проведат през април, са насрочени за февруари 2021. Президентът на ITF Дейвид Хагърти заяви, че докато „съжалява“ за решението, той е уверен, че Будапеща ще бъде страхотен домакин през 2021.

Докато 10 от 12-те класирали се бяха европейски страни – САЩ и Австралия са останалите – логистиката на подобно голямо събитие ще бъде предизвикателно, особено за нации в различни етапи от пандемията. Около 60 играчи, плюс персонал, щяха да се включат в Будапеща за финалите. ITF разкри, че провеждането на турнира без фенове не е било обмисляно като възможен вариант. „Вярваме, че в най-добър интерес на всички участници – в интерес на тяхното здраве и безопасност, трябва да отложим Фед Къп за 2021, като състезанието ще се върне към обичайното си провеждане всяка година през 2022“, сподели Хагърти. 

Източник: gong.bg

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *