Осъдиха Венци Стефанов – БГ Футбол – efbet Лига

Сподели статията с твоите приятели:

Президентът на Славия Венцеслав Стефанов, който е и член на Изпълкома на БФС, беше осъден и глобен след подаден сигнал за расизъм. 

От съдебното решение се вижда и за кои реплики е бил осъден Стефанов, както и размерът на наложената сакнция – 500 лева, съобщава Блиц. 

“Установява, че с използваните изрази “ние взимаме на кило такива от джунглите там по Амазонка, по насам-натам”; “защото той казал бел п******т, а на нашите са му викали черен п******т”; “Гледай сега, никога черен нема да храни бел, момчета!”, в изявлението си, направено по време на пресконференция, проведена в Пресклуб “България” на 25.06.2020 г. по повод трансфер на млад български футболист в отбор от чужбина, заснета и предадена на няколко електронни медии, е осъществил забранена от закона пряка дискриминация на основата на защитения признак “раса”, “сексуална ориентация” и “лично положение” по смисъла на чл. 4, ал. 2, с което е нарушена забраната на по чл. 4, ал. 1 от Закона за защита от дискриминация”, гласи решението. 

Венци Стефанов БГ Футбол efbet Лига - Осъдиха Венци Стефанов - БГ Футбол - efbet Лига

източник: Блиц

На Стефанов е дадено задължително предписание да се въздържа от изявления, представляващи дискриминация на основата на защитения признак “раса”.

 

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.

Източник: gong.bg

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *