Осем лекари от болницата в Сандански са с коронавирус

Сподели статията с твоите приятели:

Снимка: Pixabay

Хирургичното отделение спира приема на пациенти

„Осем медици, медицински сестри и санитари от хирургичното отделение на болницата в Сандански са с положителни проби за COVID-19“, каза директорът на Регионалната здравна инспекция в Благоевград д-р Калоян Калоянов.

„Направени са тестове и на останалата част от персонала, като резултатите още не са излезли. Заради разпространението на заразата в отделението, то е поставено под карантина“, заяви д-р Калоянов.

„Настанените за лечение пациенти ще останат там, най-вероятно ще се търсят заместници на заболелите медици и хора от персонала“, допълни той. Нови пациенти няма да бъдат приемани, при нужда ще бъдат пренасочвани към хирургичното отделение на болницата в Петрич.

„За последното денонощие положителните проби за COVID-19 на територията на област Благоевград са 29. Въпреки големия брой заболели се наблюдава тенденция броят на хоспитализираните да намалява“, посочи д-р Калоянов.

„В сравнение с последните няколко седмици, в момента ситуацията в ковид отделенията е по-спокойна“, отбеляза директорът на РЗИ.

Източник: breaking.bg

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *