Олигархичният му кръг постоянно тормози нормалния бизнес в страната

Сподели статията с твоите приятели:

Кирил Домусчиев

Не са занимаваме със строителство. Много нечистоплътни хора ще продължат да си правят рейтинг на наш гръб, казва собственикът на „Лудогорец“

Днес с недоумение прочетох в „сериозното“ издание на олигарха Прокопиев как с брат ми стоим зад някакви строителни фирми, дълбачки и далавери за милиони („далавера“ е бизнес или сделка, в които Прокопиев не участва!).

Това написа на личната си страница във фейсбук бизнесменът Кирил Домусчиев. Ето какво още сподели той:

Това са поредните лъжи и внушения, които този олигархичен кръг хвърля срещу нас. Чрез своите медии, НПО и политически креатури (самият Борисов потвърди, че през годините Прокопиев винаги е имал свои министри и назначения) този кръг постоянно тормози нормалния бизнес в страната. Всеки, който ни познава, знае, че нашата група е индустриална и не се занимава със строителство, пътища, дълбачки… Ние ежегодно инвестираме стотици милиони в заводи и техните разширения. Експортът е нашия приоритет!

Четейки списваното от Прокопиев издание излиза, че всяка от стотиците малки и големи строителни фирми, работещи по нашите нови заводи, стадион, спортни бази и по пристанището в Бургас, е свързана с нас и ние сме отговорни за всякакви техни публични обекти и договори?!? Съшито с бели конци, но казано няколко пъти и повторено от всички придворни на Прокопиев медии става истина…

Много пъти съм премълчавал, четейки клеветите по наш адрес, но това време свърши. Хората трябва да знаят истината. Ние не участваме в обществени поръчки за строителство, нямаме строителни фирми и удълбаването на канала във Варна ще повлияе негативно на Пристанище Бургас, защото част от големите кораби ще отидат в частните и държавни терминали във Варна.

От години молим ДППИ (те събират тонажните такси и поддръжката е техен ангажимент) да бъде удълбочена и изчистена и акваторията на пристанището в Бургас, но без успех. Това Прокопиев не го отчита и не го казва! Защо? За да може клеветата и лъжата да станат истина!

Приятели,

това няма да е последната клевета! И това не бива да ви учудва. Много нечистоплътни хора ще продължат да си правят рейтинг на наш гръб и на постигнатото от нас в бизнеса.

P.S. И все пак да завърша с нещо хубаво и истинско! Днес получихме от корабостроителницата първия от ново поръчаните 8 лейкъра (общо новата инвестиция е за над 200 милиона долара). Бълкерът „Ком“ е 32150 тона и е супер модерен и екологичен.

Успешно плаване на нашите моряци!“.

Източник: breaking.bg

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *