Обрат: Байдън излиза начело в Пенсилвания. Тръмп вече води само в Северна Каролина | |

Сподели статията с твоите приятели:

Кандидатът на демократите Джо Байдън се доближава силно до изборната победа в САЩ, след като днес поведе в резултата в още един ключов щат – Пенсилвания. Така от спорните 7 щата, чиито крайни резултати още не са ясни, Доналд Тръмп води само в един – Северна Каролина.

Последните данни от преброяването показват малко над 5000 гласа преднина за Байдън в Пенсилвания. Щатът носи цели 20 електорални гласа, което означава, че получи ли Пенсилвания, Байдън печели президентските избори.

Досега, без Пенсилвания,  той има 253 от нужните му 270 електорални гласа (от 538 общо), за да стане 46-ия президент на САЩ.

В графиката Пенсилвания е оцветена в синьо, тъй като според Ню Йорк Таймс оставщите за преброяване около 20 000 гласа идват от райони с преимуществен вот за демократите.

Към 16 ч българско време преброени са около 95 на сто от гласовете в Пенсилвания. Резултатите са изключителни близки: 49,47% за кандидата на демократите срещу 47,39% за досегашния президент. В брой гласове цифрите са следните 3 295 373 за Байдън срещу 3 289 959 за Тръмп. 

По-рано днес стана ясно, че Байдън обръща в своя полза и резултата в щата Джорджия. Там все още има 1% непреброени вотове, а разликата между двамата опоненти е около 1100 гласа в полза на Байдън – от близо 3 милиона преброени бюлетини. Затова ще има повторно преброяване на бюлетините.

“Червена” и нерешена финално е ситуацията в щата Северна Каролина. Единствено там Тръмп води с 50,9% на 48.69%. Отчетени са 95 на сто от гласовете.

Все още “висящ” е резултатът в щатите Аризона и Невада, където към момента води Джо Байдън.

Източник: offnews.bg

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *