Обединението на “Воля” и НФСБ е “коалиция на отчаянието”

Сподели статията с твоите приятели:

“Румен Радев, освен че ще е кандидат за втори президентски мандат, вероятно ще се опита да се възползва от парламентарните избори като заявка за кандидатурата му и като заявка, че е единствената опозиция на ГЕРБ”. Това коментира пред БНР политологът Христо Панчугов.

Според него е било очаквано ветото на президента върху промени в Наказателно-процесуалния кодекс, които въвеждат фигурата на специален прокурор с правомощия да разследва обвинител номер едно или негови заместници, защото вече сме в предизборна кампания:

“Този му инструмент (ветото – б.р.) дава възможност отново да се позиционира срещу заявките на това управление и да поддържа образа, който се опита да създаде около протестите през лятото”.

В предаването “Нещо повече” Панчугов коментира обявената днес предизборно обединение на “Воля” и НФСБ, като нарече това “коалиция на отчаянието”:

“Две маргинални партии, които поотделно нямат шансове да влязат в парламента, ще се опитат да съберат математически подкрепата си. Това никога не е сработило в българските избори и сега не очаквам това да предизвика вдъхновение в подкрепата за тази коалиция”.

 

Източник: epicenter.bg

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *