Обвиняемият бизнесмен Васил Божков дирижира провокациите

Сподели статията с твоите приятели:

Валери Симеонов

Президентът го подкрепя, твърди депутатът

Обвиняемият бизнесмен Васил Божков дирижира провокациите. Такова мнение изрази пред NOVA лидерът на НФСБ Валери Симеонов. Той смята, че бизнесменът има подкрепата на президента Румен Радев.

„За мен няма съмнение в достоверността на записите, които прокуратурата предостави на медиите. Всяка вечер агресивни групи провокират полицията, предизвикват сблъсъци. Всичко това явно цели нагнетяване на напрежението. Очаквахме го още преди да започнат протестите“, обясни той.

Лидерът на НФСБ смята, че изявлението на Божков как може да бъде ръководен протестът е изключително притеснително. Според него това показва, че голяма част от протестиращите са хора, които се дирижират дистанционно.

„Тези, които се управляват от Дубай или от местните организатори, са няколко хиляди. Не вярвам, че Божков може да събере 10 000 пред парламента, но със сигурност може да събере голяма група хора“, добави Симеонов.

Лидерът на НФСБ и коалиционен партньор на управляващата партия също подчерта, че правителството няма да подаде оставка. „Винаги една част от хората, чийто избор не е постигнал успех, са недоволни от управляващите. Няма как цялото общество да е доволно. Отговорност на управляващите е да изпълняват волята на избирателя“, заяви той и припомни, че през 2018 година също е имало протести. Симеонов не вижда сериозна причина и основание за протести.

„Основанието не може да е Гешев да се махне, след като е назначен преди 6 месеца. Той се опитва да промени работата на прокуратурата в посока повишаване на ефективността. В ареста са поставени знакови лица, даже са предприети мерки по съмнение за държавна измяна в президентството, което е похвално“, заяви той.

Според него напрежението в обществото е провокирано от много събития в страната. Симеонов е на мнение, че както има проверки в президентството, по същия начин трябва да бъдат проверени и разпространените записи с премиера Борисов.

Източник: breaking.bg

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *