Обама лично подкрепи Байдън в предизборната му кампания. Нарече Тръмп ‘луд чичко’ | |

Сподели статията с твоите приятели:

Бившият американски президент Барак Обама се включи в предизборната кампания на кандидата на демократите Джо Байдън. Той отправи и остри нападки към сегашния президент Доналд Тръмп, предаде Би Би Си. 

На митинг на открито в щата Пенсилвания Обама оприличи Тръмп на “луд чичко”.  

Той прикани хората да гласуват за кандидата на демократите. По време на изказването му присъстваха около 300 души, които бяха в своите автомобили. 

Обама разкритикува политиката на Тръмп за борбата с COVID-19 и добави, че президентът на САЩ не е успял да вземе най-простите мерки дори и за себе си, за да се защити от вируса.  

“Джо ще постави тази пандемия под контрол с план за безплатно тестване и безплатни ваксини за всеки американец и ще направи така, че нашите герои на първа линия никога да не молят другите държави за оборудването, от което се нуждаят”, увери бившият американски президент.

Според Обама Тръмп не е проявил интерес към добросъвестно изпълнение на президентската длъжност и се отнася към нея като към “риалити шоу, с помощта на което иска да привлича внимание”.

Обама коментира и вчерашната публикация на New York Times, че Тръмп има банкова сметка в Китай.  

“Ние знаем, че той продължава да работи с Китай, защото има тайна китайска банкова сметка. Как е възможно това?”, попита Обама.

Пенсилвания е един от щатите, които се смятат за ключови във връзка с президентските избори на 3 ноември.

Източник: offnews.bg

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *