Няма не искам, няма недей…

Сподели статията с твоите приятели:

 

Проф. Светлана Шаренкова

 

Шоуменът Слави Трифонов, когото две поколения българи обичаха и обичат заради патриотичните му песни заради сатирата и скечовете, с които осмиваше корумпираните политици и фалшивите авторитети, в последните дни изпълни командата „Кръгом! И пак напред!”.

 

В интервюто си за френски вестник, така както ни го поднася „Льо Монд”, Слави, които отричаше статуквото и лъжата, изведнъж запя соросоидни опорки и евро-атлантически ЛГБТИ мантри!? В личен, граждански и политически план за мен това е много тъжно и потискащо, защото го познавам от години – винаги съм симпатизирала на вярата и енергията му да поощрява доброто и справедливостта, като безкомпромисно укорява кривиците и злото.

 

И тъй като „нямало свободна българска медия” (т.е. дори ТВ 7/8 не е свободна) Слави заяви във френския „Льо Монд“ няколко асурдни идеи, кореннопротивоположни на четвърт вековният му тв образ. Той прокламира фамозната идея, че Европейският съюз трябва да стане единна държава (даже не федерация или „европейски щати“), допусна възможността за гей бракове, директно заяви, че държавните лидери Ердоган и Орбан нямат право на собствена политика и законодателство, а за Русия, плевенчанинът! Трифонов се изказа „конкретно“: „Благодарни сме, но светът вече е друг…”. ерго въртим се като ветропоказатели спрямо това, което си мислим, че е посоката на света…

 

По-късно един от неговите сценаристи се опита да замаже казаното, но създаде още по-голямо объркване: ПП „Има такъв народ“ нямала да преговаря с ГЕРБ, БСП и ДПС, защото „водела война с тях”!? А, има ли някой днес, с когото Слави и сценаристите му да не водят война!? Обявиха война на българския народ и държава, предлагайки не визия за Европа – като съюз от национални държави с хилядолетни истории, а като единна държава, в която скъпоплатени евробюрократи ще командват, а националният ни характер, цивилизационният модел, вярата, писмеността, традициите, културата и фолклорът – няма да имат никаква стойност. Или както абсурдно твърдят соросоидните учебници на децата ни: „най-ценното на българският език е, че никой не ни разбира”!?

Слави, някак си по „френски” заклейми забраната за пропаганда на педофилията и хомосексуализма сред децата в Унгария!? Остави вратичка, дори за Истанбулската конвенция, която е обявена за противоконституционна от Конституцинния съд на Република България!?

 

ИТН и неговите сценаристите говорят за морал в политиката, а пропагандират война с опонентите, сякаш не живеем в 2021 г. и ни връщат към 1923-та, 1944-та или 1989-та? А каква „отговорност“ към държавата, Суверена и институциите ще поеме Трифонов, щом зове за война по време на предизборна кампания?

 

Как така едновременно ще водиш война срещу тези, които олицетворяват един провален, корумпиран модел, и срещу онези, които бяха единствената му категорична опозиция!?

 

Дали това е ситуационно объркване и каша в главите на новоизлюпени политици или е добре програмиран нов проект за „Спасителя“, който ще ни „оправи“? И КОЙ е писал тези опорни точки, които, убедена съм, не са произлезли от сърцето и ума на Слави?

Защото те са откровено соросоидно-американофилски, антиевропейски, непатриотични и антибългарски. Свързани са с 30-годишното евро-атлантическо и джендърско коленопреклонство пред чуждите „началства“, в услуга са на онова Статукво, което служи на Задкулисието и неговите сметки за пари, власт и облаги, а не за добруване на нормалните българи.

 

 

И каква е поуката? Щом сме там, накъдето духа вятърът – гласуваш за Слави, който пее патриотични песни, но получаваш загробване на националната държава, суверенитет, традиции, православно семейство, балансирана външна политика и национално самочувствие.

 

Нима това е лелеяната от всички нас промяна? Или отново е поредната подмяна, за която Суверенът ще се опомни преди да засъхне мастилото на „Льо Монд”, но ще продължи да слуша в захлас припева на „демокрацията”: „Лягай и брой си сама!”…

 

 

Източник: epicenter.bg

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *