Няма да гласувам за лидер на БСП, това е фарс

Сподели статията с твоите приятели:

Юрий Асланов

Според него Нинова няма да бъде избрана, но ще я обявят за такава

Социологът Юрий Асланов няма да гласува за лидер на БСП, защото според него изборният процес е опорочен и той не би искал да „легитимира с участието си този фарс“.

„Общо взето тези избори се провеждат без ясни правила. Има правила, които бяха приети от ръководния орган, по-точно бяха признати за приети при липсата на кворум на едно заседание на Националния съвет. Централната комисия беше подбрана при липса на консенсус за състава. До този момент, ден преди избора, никой не знае каква е числеността на избирателните списъци, секциите, местонахождението им. Една голяма част от пороците на изборния процес, които БСП иначе критикува по отношение на организацията в държавата, тук намериха израз в концентриран вид, че дори и надхвърлиха някои неща.

Цялата предизборна кампания беше кампания на един от кандидатите, неравнопоставена във всяко едно отношение и най-вече при неясно финансово обезпечение, защото за тази година Националният съвет дори няма приет финансов бюджет“, посочи той.

„Не знам каква активност се очаква, но горе-долу знам какво ще се случи. Нинова ще бъде обявена за избрана, не казвам, че ще бъде избрана, а че ще бъде обявена за избрана. Още не знам как ще го направят, но съм почти убеден, че ще стане“, продължи той.

Източник: breaking.bg

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *