НС да се заеме спешно с проблемите на пенсионерите и малкия бизнес, настояват от ИСМВ

Сподели статията с твоите приятели:

Преизчисляване на пенсиите, включително решаване на проблема с тези 50 лева, за които Борисов е осигурил пари само до края на месец май и подкрепата на малкия бизнес са най-приоритетни за решаване от новия парламент, смята председателят на “Изправи се! Мутри вън!” Мая Манолова. 

Тя подчерта пред журналисти, че са внесли законови предложения и съобщи, че утре ще настоява да бъде разгледано и тяхното предложение за намаляване на депутатските заплати. Възстановяват Закона за личната помощ, ИСМВ и ИТН внесоха общ законопроект

Манолова съобщи още, че ИСМВ са поискали и изслушване на КЕВР във връзка с намерението на енергийните дружества да повишат цената на парното, цената на тока, а също и за очертаващото се поскъпване на водата. 

“От 1 юли – време, когато може би няма да има парламент, ще започне обсъждането на бизнес-плановете на ВиК асоциациите, т.е. ще се повиши цената на водата и то за 5 години напред”, посочи тя и подчерта, че това са проблемите, които интересуват българските граждани. 

“Макар, парламентът да е работил досега само 5 дни, ние настояваме той да престане да се занимава само с партийни теми, а да се заеме с тези важни за хората проблеми”, заяви Манолова. 

“Да, Изборният кодекс е важен, правилата, по които ще се гласува са важни, но за хората това е по-скоро проблем на партиите, които се явяват на избори”, отбеляза председателят на парламентарната група на ИСМВ. Тя е категорична: “Хората искат решаване на техните проблеми сега и веднага”.

Източник/ци: expert.bg, dir.bg

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *