Нов рекорд на заразените в света, все повече страни в ЕС са под карантина

Сподели статията с твоите приятели:

Световната здравна организация (СЗО) съобщи за нов рекорден брой заразени с коронавирус по света за един ден. През изтеклото денонощие са вписани 581 679 нови случая в света. Това е с над 24 хиляди повече в сравнение с последния световен рекорд, регистриран на 31 октомври, съобщи БТА.

Общият брой на регистрираните случаи на заразяване с коронавирус по света от началото на пандемията досега е над 48.5 милиона, показват последните данни в тази карта, която се обновява в реално време.

От вируса по света до момента са почитали над 1.2 милион души.

На фона на втората вълна на пандемията много страни втвърдиха мерките за противодействие на коронавируса. От понеделник в Латвия се въвежда извънредно положение до 29 ноември. То може да бъде продължено до не повече от три месеца.

В съседна Литва отново беше обявена карантина, която влезе в сила от полунощ и ще трае най-малко 3 седмици. Карантината в Гърция също влезе в сила в събота.

Германия отбеляза нов рекорд по брой на заразените за 24 часа, показват данни на института по инфекциозни заболявания “Роберт Кох”, цитирани от Ройтерс. Институтът е регистрирал 23 399 новозаразени, което надхвърля поставения вчера рекорд от 21 506 нови случая за 24 часа.

Броят на жертвите за последното денонощие в Германия достигна 130 души.

Източник: svobodnaevropa.bg

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *