Новият Eco² OLED дисплей на Galaxy Z Fold 3 използва 25% по-малко енергия и е с 29% по-ярък

Сподели статията с твоите приятели:

Представеният преди дни смартфон със сгъваем дисплей Galaxy Z Fold 3 на Samsung е първият модел на компанията, който използва новата Eco² OLED технология за своя екран. Тя има няколко предимства, едно от които е сериозен спад в консумацията на енергия.

Samsung сподели подробности за новото си решение, което изглежда е създадено с основната идея да намали разхода на енергия. 

Технологията Eco² OLED има интегриран поляризатор, който премахва нуждата от отделен поляризационен слой – непрозрачен пластмасов филм, обикновено прикачен към дисплея, служещ за намаляване на отблясъците от външни източници на светлина, както и за повишаване на контраста и видимостта. Вместо това Eco² OLED намалява отблясъците, като използва нова структура за пикселите.

Eco² OLED дисплей на Galaxy Z Fold 3 използва 25 по малко енергия и е с 29 по ярък - Новият Eco² OLED дисплей на Galaxy Z Fold 3 използва 25% по-малко енергия и е с 29% по-ярък

Заради новото решение дисплеят на Galaxy Z Fold 3 пропуска 33% повече светлина и консумира до 25% по-малко енергия спрямо дисплеите с поляризатор. Така се постига по-висока яркост и по-малък разход на енергия. Samsung посочва, че екранът на сгъваемия им смартфон е с 29% по-ярък от този на предшестващия го Galaxy Z Fold 2. 

По-високата пропускливост на светлина позволява на производителя да въведе за първи път и селфи камера под дисплея за Fold 3.

Корейците посочват, че заради премахването на поляризационния слой, който е лист пластмаса, се намалява и използването на този материал, което заедно с по-ниския разход на енергия са двете “Eco” в името на технологията.

Samsung не посочва кои ще са следващите смартфони, които ще използват Eco² OLED технология, нито дали тя задължително ще е обвързана с интегрирането на селфи камерата под дисплея. 

Източник: nixanbal.com

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *