Нинова: „Има такъв народ“, ГЕРБ, ДПС и Да, България опропастиха преизчисляването на пенсиите | |

Сподели статията с твоите приятели:

„Правим това изявление, за да се знае истината какво се случи днес в парламента. „Има такъв народ“, чрез председателката на парламента, ГЕРБ, ДПС и „Да, България“ опропастиха възможността днес да се вземе окончателно решение за преизчисляване на всички пенсии, което ние внесохме в парламента. Нека българските граждани да знаят истината, че тези парламентарни групи ни подкрепиха на първо четене абсолютно лицемерно и със съзнанието, че няма да се стигне до второ, но да кажат, че са гласували „за“ и в предизборната кампания да продължат да лъжат възрастните хора. Когато се стигна до истинското решение, да го гласуваме и на второ четене и да стане окончателно, си пролича кой за какво се бори в този парламент. Маските паднаха.“ Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова на извънреден брифинг в парламента.

„Нашата позиция е последователна, принципна и неотстъпчива пет години – за преизчисляване на пенсиите като единствения начин на възрастните хора в България да бъде осигурен достоен живот. Не вярвайте на думи, гледайте делата. Гласуването днес показва, че единствено БСП може да направи факт преизчисляването на пенсиите. Ние ще продължим да се борим по същия начин за преизчисляването на пенсиите и занапред“, посочи още тя.

По-рано днес след ожесточени дебати законопроектът на БСП предлагащ преизчисление на пенсиите бе приет на първо четене от пленарна зала. След това Корнелия Нинова поиска той да бъде разгледан веднага на второ четене. Това предизвика скандали, депутатите от БСП окупираха трибуната на парламента и беше обявена извънредна почивка. След това председателят на парламента Ива Митева отново отказа да подложи веднага на второ гласуване закона, което по правилник се прави само в извънредни случаи. Депутати от няколко партии обясниха на Нинова, че преизчисляване не може да име без нов бюджет.

Източник: offnews.bg

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *