Нинова да поеме персонална политическа отговорност за провала на изборите

Сподели статията с твоите приятели:

Весела Лечева Снимка: фейсбук

За пореден път това ръководство на БСП търси формат за срещи с партийни представители, чрез които да получи индулгенция, написа тя

Очаквам Корнелия Нинова като лидер на европейска демократична партия да поеме персонална политическа отговорност за провала на тези избори, написа във фейсбук Весела Лечева.

Както вече стана ясно, Нинова ще проведе срещи с общински и областни председатели в централата на БСП тази събота и неделя, а целта на разговорите на „Позитано“ 20, според членове на НС на БСП е Нинова да получи подкрепа от подчинените си по места.

Ето цялата публикация на Весела Лечева:

„За пореден път това ръководство на БСП търси формат за срещи с партийни представители, чрез които да получи индулгенция. В случая става въпрос за срещи с общински и областни председатели. Този формат е различен от ръководните ни органи и от него няма да произтекат легитимни решения.

Все пак очаквам на този разговор, макар и закъснял и в този формат, лично председателят да поеме отговорност къде сгреши и пред съпартийците си да признае личните си грешки, защото когато търсиш вина у другите, първо трябва да започнеш със себе си. Очаквам да признае за грешката си и при формиране на предизборния щаб, за който лично предупредих, че вътре няма хора, които имат опит и знаят как се печелят избори. Очаквам да признае и, че всички органи бяха избрани на един единствен принцип – лоялност към председателя. Очаквам да спре търсенето на „врага с партиен билет“.

Очаквам и като лидер на европейска демократична партия да поеме персонална политическа отговорност за провала на тези избори. Сегашните партийни органи узакониха непрозрачно и без дискусия скандални кадрови и противоуставни решения. Тези органи подпечатаха нелогични листи и безпрецедентни намеси в решенията на местните структури.

Тези органи нарушиха традиции, изграждани с десетилетия и съхранявали до момента партията. Грешките и неосъзнаването продължават с привикването в Централата на областни и общински председатели – тези, които никой не попита преди изборите какво мислят за листите и програмата. Този диалог е закъснял, а форматът отново неподходящ.

За пореден път са пренебрегнати и кметовете на БСП – тези, които са извоювали победа за партията по места и които реално знаят формулата за успех. Призовавам за нови общопартийни органи, които могат да преведат партията през кризата, в която се намира.“

Източник: breaking.bg

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *