Не ГЕРБ, а други били крили в чекмеджето записите с полицейско насилие | |

Сподели статията с твоите приятели:

“Това е схема, за да не може да се състави правителство с участието на ГЕРБ”, заяви пред БНР Радомир Чолаков, депутат от ПГ на ГЕРБ-СДС, в коментар на показаните за първи път след година кадри на брутално полицейско насилие над протестиращи срещу Борисов и Гешев през 2020 г.

Според него това е част от “дискредитирането на ГЕРБ и част от изкопаването на нови ровове между ГЕРБ и останалите партии”.

“Не знам какви мръсни тайни могат да бъдат извадени. Някакви полицаи са си превишили правомощията. Неприятно е, лошо е, гадно е! Не знам къде са били крити записите, щом са излезли толкова лесно. По-скоро са били крити в други чекмеджета, не в тези на ГЕРБ и са изчакали точно този момент, за да бъдат извадени сега, за да не може да бъде съставено правителство. Можеше да бъдат извадени още преди една година”, каза Чолаков.

Според него това е схема на президента Румен Радев.

“Това е схемата на президента Радев и на партия “Има такъв народ”, каза депутатът от ГЕРБ.

Актуализацията на бюджета ще бъде вот на доверие към президента Румен Радев и предварителен тур на президентски избори, заяви още Чолаков.

“Той казва, разберете се за бюджета, с явното намерение, след като мине бюджетът, парламентът да бъде разпуснат с помощта на партията “Има такъв народ”. Обективно ситуацията показва, че без ГЕРБ, не може да бъде съставено правителство. ИТН ще подкрепи актуализацията на бюджета, за да има пари за трети избори, след което парламентът ще бъде разпуснат веднага и отиваме на трети избори”, анализира той.

Радомир Чолаков подчерта, че ГЕРБ се противопоставя на обвързването на актуализацията на бюджета с връчването на втори проучвателен мандат.

Източник: offnews.bg

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *