На 1 март отварят ресторанти, казина и образователни центрове

Сподели статията с твоите приятели:

Ресторанти, игрални зали, казина, езикови и образователни центрове, школи и училища за ученици със сезорни увреждания ще възобновят работа на 1 март. Това става ясно от последната заповед на здравния министър Костадин Ангелов, публикувана в петък вечерта.

Остават в сила изискванията за спазване на физическа дистанция от 1.5 м, носене на защитна маска за лице, проветряване на всеки час и дезинфекция на местата, в които се провеждат присъствени учебни занятия или други занимания.

Заведенията за хранене и развлечение, с изключение на барове, дискотеки и нощни клубове, от понеделник ще могат да работят между 6.00 и 23.00 часа всеки ден при използване на не повече от 50% от капацитета си, настаняване на неповече от шестима души на маса и задължително използване на предпазни маски от персонала.

Игралните зали и казината ще могат да рабитят в същия часови диапазон и при същите условия с тази разлика, че посетителите в тях също ще бъдат задължени да носят предпазни маски.

От 1 март се разрешава и провеждането на групови туристически пътувания с организиран транспорт в страната, а от 1 април – и в чужбина. Министър Ангелов вдига забраната и на организирането на изложения, но при условие, че се организира еднопосочно движение на посетителите в тях и спазване на дистанция от поне 1.5 м.

Източник: svobodnaevropa.bg

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *