На хадж с маска | |

Сподели статията с твоите приятели:

Хиляди мюсюлмански поклонници с маски, тръгнали на ежегодния хадж, се събраха днес на хълма Арафат, за да изкупят греховете си, изразявайки надежди за мир и край на пандемията от коронавируса, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Саудитска Арабия, където се намират свещените за исляма места – Мека и Медина, за втора поредна година не пусна поклонници от чужбина и обвърза достъпа до хаджа за жителите на кралството с някои условия.

Само 60 000 граждани и жители на Саудитска Арабия на възраст между 18 и 65 г., които са напълно ваксинирани или са прекарали вируса и не страдат от хронични заболявания, бяха одобрени за участие в поклонението.

“Чувството е неописуемо, че бях избран от милиони хора да участвам в хаджа. Моля се на Бог да сложи край на тези тежки времена, през които преминава целият свят заради коронавируса”, каза Ум Ахмед, палестинска поклонничка, която живее в саудитската столица Рияд, и казва, че вирусът й е отнел четирима членове на семейството.

Предишни години над 2 милиона поклонници се струпваха на хълма Арафат, седейки плътно един до друг в изгарящата жега от 40 градуса в пустинята близо до град Мека, въоръжени с чадъри и ветрила.

Тази година поклонниците в бели роби, олицетворяващи духовна чистота, трябваше да спазват социална дистанция и да носят маски.

Източник: offnews.bg

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *