НА ЖИВО Пореден протест срещу властта: Осветлиха телефонния номер на Бойко – България

Сподели статията с твоите приятели:

ЕС разбра какво означава да нямаш доверие на собствената си държава. ЕС разбра какво неодобрение има Борисов.

Стъпка по стъпка, ден подир ден, ние променяме и накрая ще имаме правова държава, най-накрая ще получим честни избори без Борисов, без Цветанов, ще имат възможност и българите в чужбина да гласуват.

Това заяви адвокат Николай Хаджигенов от “Отровното трио” по време на 84-я ден на антиправителствен протест в столицата, предаде БГНЕС.
Протестът в т.нар. “триъгълник на властта” протича спокойно. От трибуната се изказват ораторите. Хората са категорични, че и в студ, и в пек, и денем, и нощем ще са на площада докато не получат оставката на Бойко Борисов, оставката на цялото правителство, оставката на главния прокурор Иван Гешев и незабавното провеждане на предсрочни честни избори.
Основна тема тази вечер е доклада на Европейската комисия за върховенството на закона в държавите членки на Европейския съюз. Проф. Венцислав Минеков го определи като здрав шамар от Брюксел. Отворихме, скъпи приятели, и другото око на Европа. В събота ще им отпушим и ушите, заяви проф. Минеков.
Постигнахме още нещо нечувано досега – постигнахме институционална подкрепа в лицето на президента, подкрепа от европейски институции, от отделни евродепутати, подчерта адвокат Хаджигенов.
В понеделник ще прочетем още ужасяващи неща – неща, които ще впечатлят дълго време глухите европейци. Най-положително на доклада е споменаването на нашия протест. Заради протеста отворихме очите на света. Благодаря ви и им пожелайте оставка, заключи проф. Велислав Минеков.
Минчо Спасов съобщи телефонния номер на Бойко Борисов и призова присъстващите на площада да запишат номера и ги посъветва всеки път, когато решат да използват метрото да му се обаждат и да го питат дали може, по заръка на г-жа Караянчева.
Моля ви, да бъдем възпитани, да не бъдем като тях, призова Спасов протестиращите. Спасов съобщи, че Георги Софкин е бил викан в НСБОП, в отдел “Тежки престъпления и убийства” на разпит, защото пуснал обидни думи – от сорта “че ще му счупи главата”, на телефонния номер на премиера.
Така че скъпи приятели, когато се обаждате и изпращате sms-и на този телефон, бъдете учтиви, важното е да не спира да звъни. Аз съм сигурен, че ще си го смени скоро, каза още Минчо Спасов.
Той приветства и позицията на Съюза на съдиите в България, които разпространиха по-рано декларация към ВСС с искане за оценка на публично известни факти относно дейността на главния прокурор и за обмисляне на решение за започване на процедура за предсрочно освобождаване на Иван Гешев.
Оставката на Борисов и Гешев ще изтрие поне част от срама върху Република България, заключи Минчо Спасов.
Две минути след 21 часа протестът приключи с химна на републиката и традиционното шествие към Орлов мост.

Източник: Inews.bg

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *