Наш борец с още един златен медал – Бойни – Борба

Сподели статията с твоите приятели:

Европейският шампион по борба Едмонд Назарян завърши и средното си образование със златен медал. Младият талант в борбата взе дипломата си с пълно отличие от училището към Руското посолство у нас.

„Постигнах и тази моя цел, затова съм много щастлив. Имах затруднения по няколко предмета, но се радвам, че успях да се справя. Ако реша да продължа образованието си в Русия, това би ми осигурило някакво предимство. В България не мисля, че златният медал дава нещо подобно. Независимо от всичко, аз обичам да уча не по-малко, отколкото да се боря. И каквато и специалност да избера след време за висше образование, трудностите не ме плашат”, заяви Назарян-младши.

 

Най-щастлив от успеха на Еди бе неговият именит баща Армен Назарян, двукратен олимпийски шампион и селекционер на националния ни отбор по класическа борба.

 

„Получих много похвали за Еди, всички се гордеят с неговите постижения и това няма как да не ме радва“, каза Армен.

 

Паралелно с подготовката за изпитите талантът не спря да тренира, изкара и тежък лагер с мъжете на Белмекен.

 

„И сега за мен няма почивка. Отивам на море, но там също ще тренирам”, разкри младият шампион.

 

Целта пред него тази година са титили от световното и европейското за юноши, с които Международната федерация смята да поднови сезона в световната борба. Календарът ще бъде утвърден през месец август. 

Източник: gong.bg

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *